keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Viimeinen työssäoppimisjakso

Aikaa kerkesi vähän vierähtää ennen uutta päivitystä... Työssäoppimisjakso on jo puolivälissä, enkä ole muistanut tai ehtinytkään juuri kuvata valmistamiani tuotteita työn touhun lomassa. Sain harjoittelupaikan taas perinteikkäästä paikallisesta leipomosta, tällä kertaa Lempäälän Kuljussa sijaitsevasta Liisan Leipomosta. Valitsin paikan erityisesti yrityksen laajan konditoriatuotevalikoiman perusteella.

Kun tehdään tuotteita isona sarjana, on vaikea määritellä, mikä on oikeastaan minun tekemäni tuote. Tuotteen teko saattaa jakautua usealle päivälle, eikä sama työntekijä tee aina valmistusprosessin jokaista vaihetta. Konditoriatuotteissa tärkeää on tuotteen ulkonäkö, joten ajattelin nyt viimeisten harjoitteluviikkojen aikana julkaista kuvia tuotteista, joiden tekemisessä olen erityisesti ollut mukana viimeistelytyössä.



Kermasarvi




Suklaamacaron


Hiihtolomalla käväisin Pariisissa maistelemassa Pierre Hermén ja Laduréen macaroneja. Palattuani innostuin testaamaan niitä kotioloissakin. Nämä Liisan versiot onnistuivat paremmin ja mielestäni sain pursotettua aika tasakokoisia kuoria jotka kiiltelivätkin nätisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti