sunnuntai 14. helmikuuta 2016

All-in-kakku ja marsipaanihahmoja

Portfoliostani puuttuu vielä muutamia leivonnaisia, joita tässä pikkuhiljaa yritän saada tehtyä. Tällä kertaa valmistin vaniljalla ja sitruunapastalla maustetun all-in-kahvikakun. Massasta tuli hyvä, mutta sössin homman käyttämällä epähuomiossa liian isoja vuokia. Kakun reunat paistuivat sitten vähän liikaa ja murenivat vähäsen. Muuten superkuohkea ja maukas kakku.

Vanilja-sitruunakahvikakku


Ystävänpäiväksi valmistin vielä vadelmahyydykeleivoksia. Hyydykkeellä täytetyistä vetopohjalevyistä otin muotilla sydämenmuotoisia aihioita, joiden päälle pursotin samalla hyydykkeellä sydäntä etäisesti muistuttavan kuvion. Viimeistelin leivoksen vielä kiilteellä ja suklaaspritsauksilla. Mielestäni fiksumpi tapa olisi ollut leikata pohjat neliöiksi, jolloin leivoksista olisi tullut siistimpiä ja kanttejakin olisi jäänyt vähemmän.

Vadelmahyydykeleivos


Kotona harjoittelin vähän marsipaanihahmojen värkkäämistä. Koulussa ei ole kohdalle sattunut juurikaan tilaustöitä, joihin olisi pitänyt työstää marsipaania, lukuunottamatta muutamia marsipaaniruusuja. Löysin hyvän ohjeen täältä: http://crumbavenue.com/tutorials/lion . Ohjetta vähän muunnellen muotoilin yön pitkinä tunteina vinkeät leijonakaksoset.

Marsipaanihahmot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti