tiistai 17. toukokuuta 2016

Gluteeniton viikko

Viime viikolla tutustuimme tarkemmin gluteenittomaan ja osittain myös maidottomaan ja munattomaan leivontaan. Saimme vierailevalta erikoisruokavalioasiantuntijalta vinkkejä mm. siihen, miten gluteenittomien tuotteiden valmistus eroaa tavallisesta ja miten normaalista eroavia massoja kannattaa käsitellä. Ennen valmistuksen aloittamista konditoriatila piti tietysti siivota perusteellisesti ja siihen menikin aikaa.

Itse leivontakin erosi aika paljon tavallisesta, joten valmistimme aika pieniä eriä. Sämpylät ja pasteijat onnistuivat hyvin. Munattomat, maidottomat, soijattomat ja gluteenittomat muffinit jäivät vähän vaatimattomiksi. Muffineissa oli käytetty perunaa ja mangososetta, eikä maku ollut kovin hurrattava... Ohjeita erikoisruokavalioleivontaan löytyy osoitteesta: http://www.erimenu.fi/.

Gluteeniton kinkkupasteija


Munaton, maidoton ja gluteeniton muffini


Gluteeniton juustosämpylä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti