keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Leivoksia ja suklaata

Maanantai konditoriassa meni suklaankäsittelyyn perehtyen. Olin jo edellisellä viikolla tehnyt tummasta suklaasta muotoilumassan, josta olin leikannut sydänrasian osat. Nyt yhdistin osat rasiaksi ja kehittelin jotain koristeita lopusta massasta. Rasian reunat eivät oikein onnistuneet ja jouduin peittämään halkeamia aika kököllä tavalla. Muutenkin rasiasta tuli aika hirvittävä, mutta jotain uutta tästäkin opin.

Rasia suklaamassasta



Leipomossa olemme tehneet omenaleivoksia ja kakkupohjia. Omenaleivosten kaulaus meni pieleen, koska en ollut pehmittänyt kaulintarasvana käytettyä voita tarpeeksi. Kylmällä ilmalla rasva oli liian jäykkää, eikä se pysynyt ehjänä taikinakerrosten välissä. Paistossa rasvaa pääsi karkaamaan pellille, eikä leivoksesta tullut tarpeeksi lehtevä. Maku oli hyvä.


Omenaleivos



Tein vielä kaksikymmentä marenkipohjaista Schwarzwaldin leivosta. Leivoksen sisällä on kaakaolla maustettua diplomaattikreemiä, marenkipohjat ja päällä kermavaahtoa. Leivoksista tuli ihan nättejä, mutta aika äiteliä.


Schwarzwaldin leivos



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti