tiistai 25. elokuuta 2015

Tiskausta ja tiikerikakkuja

Leipomotuotteiden valmistus -kurssilla ryhmämme on tällä viikolla tiski- ja paistovuorossa. Lisäksi olemme valmistaneet mm. tiikerikakkuja ja pikkuleipiä.

Maanantaina valmistin tiikerikakkuja. On se kumma, kun kakkumassa meinaa aina juoksettua, vaikka kuinka on tarkkana lämpötilojen kanssa ja munatkin lisää tosi varovaisesti. Noh, loppujen lopuksi massasta tuli oikein hyvä. Kakut näyttivät valmiina näteiltä, ehkä hieman pienempi määrä taikinaa vuo'assa olisi riittänyt.

Tiistaina vastasin lähinnä tuotteiden paistosta ja paistoon tulevien tuotteiden viimeistelystä. Wienerit, voisilmäpullat, pikkuleivät, focacciat, korvapuustipitkot ja pitsat onnistuivat hyvin. Possumunkit pääsivät liian tummiksi ja tiikerikakut (ei kuvassa olevat) samoin.


Tiikerikakku

 

Voisilmäpulla

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti