perjantai 28. elokuuta 2015

Kakkutreeniä

Loppuviikko opiskeltiin konditoriatuotteiden valmistusta. Edelliseltä viikolta pakkaseen jääneet moussekakut kaipasivat vielä kuorrutusta. Tämä tehtiin taas ryhmätyönä. Kuorrutukseksi valitsimme ganachen ja koristeluiksi suklaakiehkurat ja ohuet suklaalastut. Yksi kakuista sai vähän epätasaisen kuorrutteen, joten päädyimme peittämään pinnan suklaalastuilla mosaiikkityyliin.



Päärynä-suklaamoussekakku

 

Päärynä-suklaamoussekakku

 
Viime viikolla sain tehdä parini kanssa gluteenittoman hedelmäkermakakun, Nyt oli vuorossa omavalintaisella täytteellä varustettu hedelmäkermakakku yksilötyönä. Koska en itse kovasti perusta mousseista, päätin täyttää kakun aprikoosihillolla, kermavaahdolla ja persikkakuutioilla. Vähän kauhistutti, tuleeko kakusta liian kostea. Saattaa olla, että tulikin, mutta ainakin se pysyi muodossaan. Kakku päällystettiin kermapursotuksilla ja hedelmillä. Olen tyytyväinen hedelmien asetteluun, mutta pursotukset ovat edelleen vähän sinne päin.
 

Hedelmäkermakakku

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti