tiistai 6. lokakuuta 2015

Polakkaa, patonkia ja ruisleipää

Maanantaina leipomossa valmistimme rouhesämpylöitä ja porkkana-jogurttipolakkaa. Polakoista unohtui ruisjauho. Ihmettelimmekin, miten taikina oli niin löysää, ja lisäsimme vehnäjauhon määrää. Vasta kun taikina oli lepäämässä, huomasimme ruisjauhoämpärin koskemattomana pöydällä. No, tekevälle sattuu...

Teimme myös ruisraskin tiistaita varten. Minä sain tilaustyötehtävän, eli täytin ja kuorrutin muutaman sacherkakun.

Porkkana-jogurttipolakka


Ruisraski onnistui hyvin. Leivistä tuli aika hienoja, mutta vieläkin happamampia olisivat saaneet olla. Patongeista tehtiin tällä kertaa miniversioita.

Ruislimppu


Pikkupatonki


Tilaussacherit onnistuivat joten kuten. Reunat jäivät vähän epäsiisteiksi, koska tein ganachea vähän nuukasti. Spritsauksetkin ovat melko siistit, mitä nyt tuo h näyttää vähän b:ltä. Yksi jämätorttu maisteltiin koulussa, ja olin ainakin onnistunut kostutuksessa.

Sacherkakku




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti