perjantai 11. syyskuuta 2015

Aleksanteri pistää hanttiin

Voi morjens. Taas kaksi surkeaa päivää konditoriassa. Oli tarkoitus tehdä aleksanterinleivoksia ja budapestleivoksia, mutta surkeiden sattumusten takia ryhmäni ähräsi pelkästään ensin mainittujen kimpussa, eikä valmista tullut siltikään.

Kylmiöstä löytyi valmista murotaikinaa. Ilmeisesti jo aika moneen kertaan kaulattua, koska emme saaneet sitä ehjänä telojen välistä. Siispä uutta taikinaa valmistamaan, ja senhän täytyykin sitten lepäillä yön yli kylmässä. Työtunneista oli (taas) nipistetty, joten hätäisesti kerkesimme kasata yhteistyöllä pari kerma-hedelmäkakkua. Olen tyytyväinen tekemiini yläreunan pursotuksiin. Hailakat säilykeananakset ja muut jämähedelmät asettuivat trendikkäästi ei niin keskelle...

Kerma-hedelmäkakku


Eilen ryhdyimme heti toiveikkaina uudestaan aleksantereiden kimppuun. Nyt kaulaus onnistui hienosti. Minun taikinalevyni jässähti paistossa liian rasvattomaksi pestyyn peltiin kiinni. Kaulasin äkkiä toisen levyn, paistoin ja jäähdytin. Levyn puolittaminen ja täyttö sujui ok, pomadan levitys vähän turhan hitaasti. Suklaaspritsauksen sain puristettua paikka paikoin kiharalle, ja marmorointi meni muuten vaan metikköön.

Viime keväänä pilasin aleksanterit, koska suklaa oli jähmettynyt spritsipussiin. Nyt lopputulos oli asteen parempi, mutta silti heikko. Työtunnit loppuivat taaskin normaalia aiemmin, joten emme kerenneet leikata leivoksia. Laitanpa kuvaa ensi viikolla valmiista Aleksantereista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti