tiistai 15. syyskuuta 2015

Viimeiset wienerit

Näin ainakin lupailtiin, sen verran ollaan nyt leipomossa niitä väännetty. Vaikka mukavaahan tuo on, ja kaulaamista on aina hyvä harjoitella. Olimme siis tämän viikon kahvileipäryhmässä. Valmistimme croissantteja, vanilja- ja neliöviinereitä, briosseja, leikattuja hillopitkoja ja viljakassarvia valmiiksi asti sekä kinkkupasteijoita ja wienermunkkeja pakkaseen. Croissantteja oli mukava opetella tekemään, ja ne onnistuivatkin oikein hienosti.

Croissantit

 
 
Vaniljaviineritä on tullut tehtyä jo monta kertaa, onnistuivat nytkin hyvin. Viimeistely oli toisen ryhmän vastuulla, olisin itse spritsannut ehkä vähän eri lailla.
 

Vaniljawiener

 
 
Tässäpä vielä kuva aleksantereista, noista viime viikon murheenkryyneistä. Ja kyllä, leikkasin leivokset väärin! Marmorointikuvio tuli vikasuuntaan. Tästä on vara parantaa!
 

Aleksanterinleivos

 
 
Hillopitko valmistettiin rullaamalla vaniljakreemi ja hillo taikinalevylle. Levy rullattiin, leikattiin saksilla ja taiteltiin siivut sivuille. Ihan nätti ja mehevä pitko.

Hillopitko



Briosseja en ollut ennen tehnyt. Wienertaikinalevylle levitettiin manteliremonssi ja rusinoita, rullattiin ja paloiteltiin. Onnistuivat hyvin. Itse tykkäisin enemmän korkeammissa muffinivuoissa paistetuista briosseista.

Briossit



Viljakassarvet ovat jyväisestä taikinasta croissantin muotoon tehtyjä suolaisia leivonnaisia. Taikinaa oli aika helppo käsitellä, mutta eipä niistä kovin näyttäviä tuotteita tullut. Maku oli kyllä hyvä, vähän liian jyväinen makuuni.



Viljakassarvi

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti