Näin ainakin lupailtiin, sen verran ollaan nyt leipomossa niitä väännetty. Vaikka mukavaahan tuo on, ja kaulaamista on aina hyvä harjoitella. Olimme siis tämän viikon kahvileipäryhmässä. Valmistimme croissantteja, vanilja- ja neliöviinereitä, briosseja, leikattuja hillopitkoja ja viljakassarvia valmiiksi asti sekä kinkkupasteijoita ja wienermunkkeja pakkaseen. Croissantteja oli mukava opetella tekemään, ja ne onnistuivatkin oikein hienosti.
 |
Croissantit
|
Vaniljaviineritä on tullut tehtyä jo monta kertaa, onnistuivat nytkin hyvin. Viimeistely oli toisen ryhmän vastuulla, olisin itse spritsannut ehkä vähän eri lailla.
 |
Vaniljawiener
|
Tässäpä vielä kuva aleksantereista, noista viime viikon murheenkryyneistä. Ja kyllä, leikkasin leivokset väärin! Marmorointikuvio tuli vikasuuntaan. Tästä on vara parantaa!
 |
Aleksanterinleivos
|
Hillopitko valmistettiin rullaamalla vaniljakreemi ja hillo taikinalevylle. Levy rullattiin, leikattiin saksilla ja taiteltiin siivut sivuille. Ihan nätti ja mehevä pitko.
 |
Hillopitko
|
Briosseja en ollut ennen tehnyt. Wienertaikinalevylle levitettiin manteliremonssi ja rusinoita, rullattiin ja paloiteltiin. Onnistuivat hyvin. Itse tykkäisin enemmän korkeammissa muffinivuoissa paistetuista briosseista.
 |
Briossit
|
Viljakassarvet ovat jyväisestä taikinasta croissantin muotoon tehtyjä suolaisia leivonnaisia. Taikinaa oli aika helppo käsitellä, mutta eipä niistä kovin näyttäviä tuotteita tullut. Maku oli kyllä hyvä, vähän liian jyväinen makuuni.
 |
Viljakassarvi
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti